سیفتی باکس
سیفتی باکس
15 آبان 1403

الزام استفاده از سیفتی باکس درایران
طبق بخشنامه‌ی شماره 2/17139/س در تاریخ 82/2/13 استفاده از سیفتی باکس (ظروف نگهداری پسماندهای تیز و برنده) در کلیه واحدهای بهداشتی و درمانی اعم از خصوصی و دولتی، برحسب نیاز و میزان فعالیت از تاریخ 82/6/1 الزامی شده است و باید عملی‌شدن این قضیه توسط واحدهای نظارت بر درمان پیگیری شود.
حداقل مشخصات لازم سیفتی باکس

1_ دارای علامت استاندارد باشد.
2_ به آسانی سوراخ یا پاره نشوند و در برابر نشت، ضربه‌های معمولی و شکستگی و خوردگی مقاوم باشند.
3_ بتوان به آسانی درب آن را بست و مهر‌و‌موم نمود.
4_ درب سیفتی باکس می‌بایست قابلیت قفل به دو صورت دائم و موقت را داشته باشد، تا در هنگام عدم استفاده، با بستن درب به صورت موقت از احتمال ریزش محتویات به بیرون و انتشار بوی بد جلوگیری شود و بعد از پرشدن تا خط نشانه، درب آن را به صورت دائم بست.
5_ این ظروف یکبار مصرف هستند و باید قابلیت سوزاندن (تولید گاز فوران کم) و بازیافت (سازگاری با محیط زیست) را داشته باشند.
6_ قابلیت اتوکلاو و بی‌خطر شدن را داشته باشند.
7_ دهانه سیفتی باکس باید به اندازه‌ای باشد که بتوان پسماند را بدون اعمال فشار دست، در ظروف انداخت و خارج کردن آن‌ها از ظرف ممکن نباشد.
8_ دیواره‌های ظرف نفوذناپذیر باشد و سیالات نتوانند از آن خارج شوند.
9_ پس از بستن درب، از عدم خروج مواد از سیفتی باکس اطمینان حاصل شود.
10_ حمل و نقل ظرف آسان و راحت باشد.

سیفتی‌باکس‌ها‌ اگرچه در ظاهر مانند یک وسیله‌ی عمومی به نظر می‌رسند اما در حفظ ایمنی افرادی که با لوازم تیز و برنده سرو کار دارند، به ویژه در مراکز درمانی، بسیار موثر هستند. اما نکته‌ی حائز اهمیت این است که انتخاب نادرست سیفتی باکس و استفاده از سیفتی‌باکس‌های غیراستاندارد و بی‌کیفیت نه تنها شرایط ایمنی را مهیا نمی‌کند، بلکه با ایجاد یک حس کاذب از ایمنی، می‌تواند باعث افزایش خطرات مرتبط با سلامتی شده و حتی جان افراد را در معرض خطر قرار دهد.
امروزه انواع مختلفی از سیفتی‌باکس‌ها به بازار عرضه می‌شوند و ممکن است از قیمت پایینی نیز برخوردار باشند، اما در مسائل مربوط به ایمنی، چشم‌پوشی از کیفیت به دلایل مالی، امری پرخطر است و می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را در پی داشته باشد. با در نظر گرفتن این مسائل، انتخاب سیفتی باکس یک مسئله‌ی بسیار مهم محسوب می‌شود و عدم توجه کافی به برخی نکات هنگام خرید این وسیله می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود. به همین دلیل باید در خرید سیفتی باکس به آن توجه بیشتری داشته تا انتخاب بهتری انجام دهید.

معمولاً برای ساماندهی انواع پسماندهای تیز و برنده، از یک سیستم کدگذاری رنگی در مراکز پزشکی و درمانی استفاده می‌شود. این مسئله به دفع اصولی‌تر پسماندهای تیز کمک بسیاری خواهد کرد. به همین دلیل لازم است هنگام خرید سیفتی باکس، حتما به رنگ‌بندی درب این تجهیزات دقت شود. البته ممکن است این کدهای رنگی در مراکز مختلف و بسته به قوانین محلی، ملی یا بین المللی متفاوت هستند.
به عنوان مثال سیفتی باکس‌ های درب قرمز، رایج ترین نوع سیفتی باکس مورد استفاده در مراکز درمانی و بهداشتی هستند. سیفتی باکس‌ های درب قهوه ‌ای برای جمع آوری زباله های غیرعفونی سمی و درب آبی برای پسماندهای دارویی و شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یکی از قابلیتهای شرکت پارسیان ایمن کیمیا تولید سفتی باکس برای بخشهای مختلف با رنگ درب مورد تقاضا می باشد.

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
0 از 5